Author Topic: Export psd latest beta  (Read 572 times)

Endoraniendo

  • Newbie
  • *
  • Posts: 15
Export psd latest beta
on: August 06, 2020, 03:46:50 AM
Latest Beta. I don't know if this is a new bug or if it has been present in older versions. I imported a 40 layer psd from Photoshop and then exported the psd. The result was an image with what I could explain as scanlines. Just like some screenmodes in emulators that emulate older gaming-consoles. Looks like the pixel rows in the image been shifted.  I would guess that the width is wrong by some pixels for each layer array that are written to the exported file.

Lucky Clan

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1450
    • Lucky Clan homepage
Re: Export psd latest beta
Reply #1 on: August 06, 2020, 04:11:23 AM
Could you send me this psd (original saved in photoshop) to email: info@luckyclan.com

Endoraniendo

  • Newbie
  • *
  • Posts: 15
Re: Export psd latest beta
Reply #2 on: August 06, 2020, 05:06:37 AM
I will do that. The file is a work for a client so delete it after you are done with it.

Lucky Clan

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1450
    • Lucky Clan homepage
Re: Export psd latest beta
Reply #3 on: August 06, 2020, 05:41:20 AM
Thanks, it seems it is a bug im psd import, exactly in layer masks.
We are working on this now.

Lucky Clan

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1450
    • Lucky Clan homepage
Re: Export psd latest beta
Reply #4 on: August 06, 2020, 06:10:23 AM
update: it is problem with layer mask in 16-bit images.
Remember that Artstudio doesn't support 16-bit format, and 16-bit psd imported in Artstudio is converted to 8-bit.

workaround: convert image to 8-bit in Photoshop before export
Last Edit: August 06, 2020, 06:43:34 AM by Lucky Clan

Lucky Clan

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1450
    • Lucky Clan homepage
Re: Export psd latest beta
Reply #5 on: August 06, 2020, 06:52:40 AM
update: bug is fixed, we will publish new version in the next few days.
For the moment please use workaround described in the previous post.

Endoraniendo

  • Newbie
  • *
  • Posts: 15
Re: Export psd latest beta
Reply #6 on: August 06, 2020, 01:58:17 PM
Thanks. I mostly work in 16bit to avoid banding. I was searching for an answer if artstudio pro was working in 8 or 16 bit. Now I know. 😉